הפצת תכנים פוגעניים/ בעלי אופי מיני ללא הסכמה
עודכן: 25 בנוב׳ 2021

החיים בעולם המחובר והדיגיטלי מציעים נוחות מרבית ופותחות שלל אפשרויות שלא יכלנו לדמיין, אך יחד עם זאת, ישנן תופעות שוליות של ניצול לרעה של רשת האינטרנט במטרה לפגוע באדם ובשמו הטוב. הפגיעה יכולה להיות באמצעות הפצת השמצות ונאצות, תמונות וסרטונים שמטרתן הינה פגיעה באדם, שמו הטוב וביזויו ברבים.
נפלתם קורבן להפצת תכנים פוגעניים או בעלי אופי מיני ללא הסכמתכם, לצד הפנייה למשטרה ולמוסד החינוכי (במקרה של תלמידים), עומדת בפניכם האפשרות לפעול מול הפלטפורמות השונות (פייסבוק, גוגל וכו), וזאת במטרה להביא להסרתם של אותם תכנים או לפעול להגבלת הפצתם. פנייה לחברות אלו בזמן עשויה למנוע "הרחבת מעגל" ההפצה ואף במקרים להביא למחיקת התוכן המופץ ומניעת העברתו באמצעות הפלטפורמות השונות.
כאמור, מרגע שנודע על הפצת התוכן ללא היתר, חשוב לעדכן את המשטרה בהקדם. לצד היכולות הטכנולוגיות, פנייה לגורמי אכיפת החוק יש בה פן מרתיע, שיכול "לצנן" את ההפצה. במקביל, עומדת לנפגע/ת "שוט" אזרחי, שדרכו אפשר לדרבן החברות השונות ולהביאן להסרת תכנים אלו, ובכך לצמצם או להגביל את הנזק. הדברים נכונים גם למקרים בהם התוכן מופץ בכמה פלטפורמות במקביל (ווטסאפ וטלגרם לדוגמה).
פייסבוק ושאר חברות המדיה החברתית הינן חברות עסקיות, ואין להן כל עניין בלספק פלטפורמה לפעולות המנוגדות לחוק ולמוסר, יחד עם זאת כמות החומרים המועלים לרשתות אלו ביממה, היא אדירה וספק אם עוברת בקרה כלשהי, לכן פנייה המכילה את כל המידע הנדרש וממוענת לאדם ו/או הגוף הרלוונטיים בתוך הארגון, תוכל בהחלט לסייע ואף לקצר את "זמן התגובה" של אותן חברות.
במקרה ולא תהיה היענות מצד אותן חברות אפשר לפנות לגורמים ממשל שונים או לבית המשפט (אפשר לפעול גם במקביל) ולבקש דרכן את הסרת התכנים. לחברות אלו קשה להתעלם מצו של בית המשפט או הוראת הרגולטור הממונה. אם בכל זאת החברות לא שעו להוראות בית המשפט ניתן לפנות לחברות המספקות להן שירותי אחסון ולפעול מולן להסרת התוכן משרתי החברה.
שימו לב, אנו נעשה את מירב המאמצים ונפעל בדרכים מגוונות לצמצום הנזק ובתקווה להסרתו, אך אין ערובה שכך אכן יהיה.
נקודה נוספת, ניתן לפעול לאיתור פרטי הזיהוי של מפיץ התוכן, דרך אמצעים טכנולוגיים הזמנים כדין, ובכך לאפשר פעולות משפטיות כנגדו לרבות תביעה נזיקית.
חשוב לציין, שקיימת אפשרות פעולה נגד הגורם המאיים בהפצת תכנים כבר בשלב הראשוני, קרי בשלב הסחיטה והאיומים ודרישה לדמי כופר בתמורה להתחייבות לאי הפצת התכנים, ולנסות למנוע את הפצת התכנים ומימוש האיום, זאת דרך ניסיון לחשיפת זהותו של המאיים, ואז לפעול כנגדו בהתאם לחוק ולדין.
לסיכום, אם נפלתם קורבן להפצה או איום בהפצה, יש מה לעשות בעניין.
השירות שאנו מציעים הוא שירות משפטי/ טכנולוגי ואינו תחליף לרשויות השונות באשר הן.
אין לראות בנאמר לעיל יעוץ משפטי וכל העושה בו שימוש עושה זאת על דעתו ובאחריתו בלבד.